De Bamboeshkamethode

Pas de Bamboeshka-methode toe in je zwangerschap en leer op speelse wijze vertragen, voelen en bouwen aan vertrouwen

Prenatale yoga is een fijne manier om je in rust voor te bereiden op een bevalling waarin jij voelt hoe je regie kan houden. Bevallen is voor mij geen techniek die je kunt leren of een vaardigheid die je kunt verbeteren. Elke zwangerschap is anders, elke bevalling is anders, elk kind is anders en als moeder ben je ook elke keer weer een beetje anders. 

De oeroude kennis en ervaring laten zien hoe natuurlijk yoga al eeuwenlang is. Alle oefeningen zijn aan te passen aan ieders behoefte en mogelijkheden, dat is ook de opdracht van de yogadocent.

Je kunt bij Bamboeshkayoga ook terecht voor speciale yoga na de bevalling (postnatale yoga) en voor yoga die je gemakkelijk samen met je gezin of familie kan doen.
Zo hoop ik een doorgaande lijn te maken van tijd en ruimte voor jezelf vanaf de zwangerschap tot (ver?) daarna, je nieuwe leven waarin je net zo goed extra liefdevolle aandacht kan gebruiken. 

Dus wil je met adem- en lichaamsoefeningen bouwen aan de veerkracht, fitheid en het vertrouwen in je lijf dat je nodig hebt? Bouwen aan de rustige omgeving voor jou en je kindje? Je zelfvertrouwen en gevoel van regie vergroten?
Dan past yoga in je zwangerschap wellicht bij jou. Ervaring met yoga is prima maar niet nodig. In beide gevallen kan het belangrijk voor je zijn om de kracht van een groep gelijkgestemden te ervaren.
Bij Bamboeshkayoga ervaar je dat dit goed is te combineren met speelse en ontspannende elementen uit yoga voor de jeugd. Dat is inspiratie die niet alleen leuk is in je zwangerschap maar waar je ook voordeel van hebt in je ouderschap. Door mijn achtergrond als docent kinderyoga, tieneryoga en familieyoga hoop ik je te inspireren ze moeiteloos in je leven te verweven. Precies zoals jij zelf wilt en kunt.

Alle begin is belangrijk

In de yogalessen is aandacht voor de fysieke, emotionele en spirituele aspecten rond de zwangerschap en bevalling. Je leert jezelf begeleiden zodat je met groeiend vertrouwen toeleeft naar de geboorte van je baby. En naar de periode erna.
Omdat ik denk dat alle begin belangrijk is, (en niet zozeer moeilijk) en omdat je als mens heel veel in huis hebt om preventief voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid te zorgen, nodig ik je van harte uit vroeg in de zwangerschap te beginnen met yoga. Wees prevenlief.
De zwangerschap is een prachtige periode dan om nieuwe stappen te zetten, er is veel tijd, je bent vol verwachting met je scherpe focus op het doel.
Ik denk dat je met yoga in deze periode de tijd en ruimte benut die er is voor de belangrijkste persoon van dit moment: jijzelf. Geen haast, geen cursus, maar een weg voor het leven verkennen.

Ben je hier nieuwsgierig naar? Wil je wel ervaren wat je lichaam voor je kan betekenen en ontdekken dat je in je zwangerschap meer kan dan je dacht?
Dat het goed voelt jezelf die ruimte te geven?
Lijkt het je fijn je proces ook samen met andere zwangeren door te maken en de voordelen daarvan te ervaren? Vraag dan een proefles aan of meld je aan voor de eerste 10 lessen.

Wat doen we tijdens een les prenatale yoga?

Een les prenatale yoga bestaat uit yogahoudingen afkomstig uit voornamelijk de hatha yoga-traditie, geïnspireerd op Iyengar zwangerschapsyoga, aangevuld met visualisaties, stilzitoefeningen, yogaspel, kennismaken met babymassage.
De kinder- en familieyoga is aangepast aan volwassenen en altijd afgestemd op de groep. Iedere 7 weken is er een special-les. Deze kan gaan over een zwangerschaps-, geboortethema, ook op verzoek van wat jullie bezighoudt. Maar ook hoe je yoga thuis liefdevol kunt inzetten, bezoek van een leuke spreker die ons helpt nadenken over je mogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling enz.

tot ziens op de mat in Zwaag!